Oplossing voor uw bedrijf

WooCommerce webshop maken

Het opzetten van een webshop is een belangrijke stap voor ondernemers die hun producten online willen verkopen. WooCommerce, een veelgebruikte plugin voor WordPress, maakt dit proces toegankelijk en overzichtelijk. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een WooCommerce webshop kunt opzetten, van de eerste installatie tot het optimaliseren van de winkel voor een betere gebruikerservaring en zichtbaarheid in zoekmachines.

De basis van WooCommerce

Wanneer u een WooCommerce webshop wilt opzetten, is het essentieel om de basisprincipes van WooCommerce te begrijpen. Deze krachtige e-commerce plugin, ontwikkeld voor WordPress, stelt u in staat om met gemak een webshop te bouwen en te beheren. Of u nu fysieke producten, digitale downloads of abonnementen wilt verkopen, WooCommerce biedt de nodige flexibiliteit en functionaliteiten om aan uw behoeften te voldoen.

Het gebruiksgemak van WooCommerce maakt het een favoriete keuze, zelfs voor beginners. Vanuit het WordPress-dashboard kunt u producten toevoegen, voorraden beheren en transacties volgen. Bovendien is er een breed scala aan thema’s en extensies beschikbaar, waarmee u de functionaliteit en het uiterlijk van uw WooCommerce website verder kunt aanpassen en optimaliseren.

Installatie en configuratie

Het opzetten van een succesvolle WooCommerce webshop begint met een zorgvuldige installatie en configuratie. Dit proces legt de basis voor uw online winkel en is cruciaal voor de functionaliteit en het gebruikersgemak.

 • Log in op uw WordPress Dashboard: Gebruik uw gebruikersnaam en wachtwoord om toegang te krijgen tot het beheergedeelte van uw WordPress website.

 • Ga naar ‘Plugins’: In het zijmenu van uw dashboard vindt u de optie ‘Plugins’. Klik hierop om naar het plugin-beheergedeelte te gaan.

 • Kies ‘Nieuwe plugin’: Binnen het plugin-gedeelte klikt u op ‘Nieuwe plugin’ om een nieuwe plugin toe te voegen aan uw website.

 • Zoek naar ‘WooCommerce’: Gebruik de zoekbalk om te zoeken naar ‘WooCommerce’. De plugin zou als een van de eerste resultaten moeten verschijnen.

 • Installeer WooCommerce: Klik op ‘Nu installeren’ naast de WooCommerce plugin. WordPress zal nu de plugin downloaden en installeren.

 • Activeer de Plugin: Zodra de installatie is voltooid, verschijnt de optie ‘Activeren’. Klik hierop om WooCommerce te activeren en operationeel te maken op uw website.

 • Doorloop de Configuratiewizard: Na activatie start de WooCommerce configuratiewizard. Volg de stappen in de wizard om de basisinstellingen van uw webshop in te stellen, zoals locatie, valuta, en betalingsmethoden.

Door deze stappen te volgen, heeft u WooCommerce succesvol geïnstalleerd en geconfigureerd op uw WordPress website, en bent u klaar om uw webshop verder in te richten.

WooCommerce webshop door ons laten bouwen? Start hier

Thema kiezen en aanpassen

Nadat u WooCommerce heeft geïnstalleerd en geconfigureerd, is de volgende stap het kiezen en aanpassen van een thema voor uw webshop. Een thema bepaalt het uiterlijk en de uitstraling van uw website, en het is belangrijk om een thema te kiezen dat past bij de stijl van uw producten en aantrekkelijk is voor uw doelgroep. Hier volgt een stapsgewijze handleiding om u te helpen bij het kiezen en aanpassen van een thema:

 • Kies een WooCommerce-compatibel thema: Er zijn talloze thema’s beschikbaar, zowel gratis als betaald. Zorg ervoor dat u kiest voor een thema dat specifiek compatibel is met WooCommerce, om te verzekeren dat alle e-commerce functionaliteiten correct worden weergegeven.

 • Installeer en activeer het thema: Ga naar ‘Weergave’ en vervolgens ‘Thema’s’ in uw WordPress dashboard. Klik op ‘Nieuwe toevoegen’ en zoek naar het thema dat u heeft gekozen. Installeer het thema en activeer het vervolgens.

 • Pas het thema aan: Na activatie kunt u het thema aanpassen naar uw wensen. Ga naar ‘Weergave’ en ‘Aanpassen’ om toegang te krijgen tot de thema-aanpasser. Hier kunt u verschillende elementen van uw thema aanpassen, zoals kleuren, lettertypen, en lay-out.

 • Configureer WooCommerce-specifieke instellingen: Sommige thema’s bieden specifieke instellingen voor WooCommerce. Zorg ervoor dat u deze instellingen configureert om de weergave van uw productpagina’s en winkelwagen te optimaliseren.

 • Test uw thema: Voordat u uw webshop lanceert, is het belangrijk om uw thema grondig te testen op verschillende apparaten en browsers om er zeker van te zijn dat alles correct wordt weergegeven en functioneert.

Door zorgvuldig een thema te kiezen en aan te passen, zorgt u voor een aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke webshop die uw klanten een positieve winkelervaring biedt.

Producten toevoegen aan WooCommerce

Een essentieel onderdeel van het opzetten van uw WooCommerce webshop is het toevoegen van producten. Dit is het moment waarop u uw assortiment presenteert aan uw klanten. Hier volgt een stapsgewijze handleiding om dit proces soepel te laten verlopen:

 • Ga naar ‘Producten’ in uw WordPress Dashboard: Selecteer ‘Producten’ en vervolgens ‘Nieuw product’ om het proces van het toevoegen van een nieuw product te starten.

 • Voer de Productnaam en -beschrijving in: Vul de naam van het product in en geef een gedetailleerde beschrijving. Zorg ervoor dat u relevante informatie en trefwoorden opneemt die klanten kunnen helpen om het product te vinden.

 • Stel de Productgegevens in: Vul de prijs, belastingstatus, voorraadstatus en andere relevante gegevens in. Als u een webshop met WooCommerce maakt, is het belangrijk om deze gegevens nauwkeurig in te voeren voor een correcte afhandeling van bestellingen.

 • Voeg Productafbeeldingen toe: Kies aantrekkelijke en hoogwaardige afbeeldingen die uw product vanuit verschillende hoeken tonen. Afbeeldingen spelen een cruciale rol in de besluitvorming van klanten.

 • Categoriseer en tag uw Product: Voeg categorieën en tags toe om uw producten te organiseren en het voor klanten makkelijker te maken om vergelijkbare producten te vinden.

 • Configureer Verzendinstellingen: Als u fysieke producten verkoopt, configureer dan de verzendinstellingen, inclusief gewicht, afmetingen en verzendklasse.

 • Publiceer uw Product: Zodra alle informatie is ingevoerd en gecontroleerd, klikt u op ‘Publiceren’ om uw product zichtbaar te maken in uw WooCommerce webshop.

Door deze stappen zorgvuldig te volgen, zorgt u ervoor dat uw producten op een aantrekkelijke en informatieve manier worden gepresenteerd, wat bijdraagt aan een positieve winkelervaring voor uw klanten.

WooCommerce betalingsmethoden instellen

Het instellen van betalingsmethoden is een cruciale stap in het opzetten van uw WooCommerce webshop, omdat het bepaalt hoe klanten voor hun aankopen kunnen betalen.

 • Navigeer naar WooCommerce Instellingen: In uw WordPress Dashboard, ga naar ‘WooCommerce’ en selecteer ‘Instellingen’. Hier vindt u verschillende tabbladen om verschillende aspecten van uw webshop te beheren.

 • Ga naar het Tabblad ‘Betalen’: In de WooCommerce instellingen, selecteer het tabblad ‘Betalen’ om toegang te krijgen tot de betalingsmethoden.

 • Kies Uw Betalingsmethoden: WooCommerce biedt verschillende betalingsmethoden, zoals PayPal, Creditcard, Directe Bankoverschrijving, en Cheque. Activeer de methoden die u wilt aanbieden aan uw klanten door de schakelaar naast elke methode op ‘Aan’ te zetten.

 • Configureer Elke Betalingsmethode: Klik op een betalingsmethode om de instellingen te configureren. Voer de benodigde informatie in, zoals uw PayPal e-mailadres voor PayPal betalingen, en zorg ervoor dat alle instellingen correct zijn.

 • Test de Betalingsmethoden: Voordat u live gaat, is het belangrijk om elke betalingsmethode te testen om er zeker van te zijn dat ze correct werken en dat de betalingen goed worden verwerkt.

 • Sla de Wijzigingen op: Nadat u alle betalingsmethoden heeft geconfigureerd en getest, klik op ‘Wijzigingen opslaan’ om uw instellingen op te slaan.

Door deze stappen te volgen, zorgt u ervoor dat uw klanten op een veilige en gemakkelijke manier kunnen betalen, wat bijdraagt aan een soepele en positieve winkelervaring in uw WooCommerce webshop.

Verzendmethoden instellen WooCommerce

Het correct instellen van verzendmethoden is een essentieel onderdeel van het beheren van uw WooCommerce webshop. Het zorgt ervoor dat uw klanten hun producten op een betrouwbare en efficiënte manier ontvangen. Hieronder vindt u een stapsgewijze handleiding om dit proces te vergemakkelijken:

 • Ga naar WooCommerce Instellingen: Log in op uw WordPress Dashboard, navigeer naar ‘WooCommerce’ en kies ‘Instellingen’.

 • Selecteer het Tabblad ‘Verzending’: Binnen de WooCommerce instellingen vindt u verschillende tabbladen. Klik op ‘Verzending’ om toegang te krijgen tot de verzendinstellingen.

 • Voeg een Verzendzone toe: Verzendzones zijn geografische regio’s waar u een specifieke verzendmethode wilt aanbieden. Klik op ‘Verzendzone toevoegen’ en configureer de zone op basis van locatie en verzendmethoden.

 • Kies Verzendmethoden: Binnen een verzendzone kunt u verschillende verzendmethoden instellen, zoals ‘Vast tarief’, ‘Gratis verzending’ of ‘Afhalen’. Voeg de gewenste verzendmethoden toe en configureer ze volgens uw verzendbeleid.

 • Stel Verzendklassen in (optioneel): Als u verschillende soorten producten verkoopt die verschillende verzendkosten vereisen, kunt u verzendklassen instellen. Deze klassen stellen u in staat om verschillende verzendtarieven toe te wijzen aan verschillende productcategorieën.

 • Configureer Verzendopties: Afhankelijk van de gekozen verzendmethoden, configureert u de benodigde instellingen, zoals tarieven, minimale bestelbedragen voor gratis verzending, en locaties voor afhalen.

 • Test uw Verzendinstellingen: Voordat u live gaat, is het belangrijk om uw verzendinstellingen grondig te testen om er zeker van te zijn dat alles correct werkt.

 • Sla de Wijzigingen op: Nadat u alle verzendmethoden en -opties heeft geconfigureerd en getest, klik op ‘Wijzigingen opslaan’ om uw instellingen op te slaan.

Door deze stappen zorgvuldig te volgen, zorgt u ervoor dat uw klanten een soepele en betrouwbare verzendervaring hebben, wat bijdraagt aan de algehele tevredenheid en het vertrouwen in uw WooCommerce webshop.

Uw WooCommerce webshop verbeteren

Het optimaliseren van uw WooCommerce webshop is cruciaal om de beste prestaties en gebruikerservaring te bieden. Hieronder vindt u richtlijnen voor verschillende aspecten van optimalisatie.

Snelheid en Prestaties: De laadsnelheid van uw webshop heeft een directe impact op de gebruikerservaring en zoekmachine ranking. Zorg ervoor dat u afbeeldingen optimaliseert, onnodige plugins verwijdert en caching instelt. Overweeg een Content Delivery Network (CDN) te gebruiken om de laadtijden verder te verbeteren. Een snelle en responsieve webshop houdt bezoekers betrokken en verhoogt de kans op conversies.

Zoekmachine Optimalisatie (SEO): SEO is essentieel om uw WooCommerce webshop zichtbaar te maken in zoekmachines. Zorg voor duidelijke en relevante productbeschrijvingen, gebruik SEO-vriendelijke URL’s en optimaliseer uw titels en meta-descripties. Het gebruik van een SEO-plugin zoals Yoast of Rank Math kan u helpen bij het optimaliseren van uw content en het verbeteren van uw zichtbaarheid in zoekresultaten.

Mobiele Optimalisatie: Met een toenemend aantal gebruikers dat via mobiele apparaten winkelt, is het essentieel om ervoor te zorgen dat uw webshop mobielvriendelijk is. Test uw webshop op verschillende apparaten en browsers om ervoor te zorgen dat het ontwerp responsief is en dat alle functies correct werken. Een mobiel-geoptimaliseerde webshop biedt een betere gebruikerservaring en kan helpen bij het verhogen van mobiele conversies.

Gebruikerservaring en Navigatie: Een intuïtieve en gebruiksvriendelijke navigatie helpt bezoekers om snel te vinden wat ze zoeken, wat bijdraagt aan een positieve gebruikerservaring. Zorg voor een duidelijke menustructuur, gebruik broodkruimelnavigatie en zorg ervoor dat uw zoekfunctie efficiënt werkt. Een goede gebruikerservaring houdt bezoekers langer op uw site en verhoogt de kans op conversies.

Beveiliging: De beveiliging van uw WooCommerce webshop is van het grootste belang om de gegevens van uw klanten te beschermen. Zorg ervoor dat u regelmatig back-ups maakt, een SSL-certificaat installeert en sterke wachtwoorden gebruikt. Het up-to-date houden van WordPress, WooCommerce en alle plugins en thema’s is ook essentieel om beveiligingsrisico’s te minimaliseren.

Door aandacht te besteden aan deze aspecten van optimalisatie, zorgt u ervoor dat uw WooCommerce webshop niet alleen aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk is, maar ook snel, veilig en goed zichtbaar in zoekmachines. Dit draagt bij aan een betere gebruikerservaring en uiteindelijk aan het succes van uw online onderneming.

Plugins voor WooCommerce

WooCommerce, als flexibel en krachtig e-commerce platform, biedt tal van mogelijkheden om uw webshop te verrijken en te optimaliseren. Een van de manieren om dit te bereiken is door gebruik te maken van plugins. Deze toevoegingen breiden de functionaliteit van uw WooCommerce webshop uit en stellen u in staat om een op maat gemaakte winkelervaring te creëren die voldoet aan de unieke behoeften van uw bedrijf en uw klanten.

Er is een breed scala aan plugins beschikbaar, variërend van SEO-tools en klantbeoordelingssystemen tot geavanceerde productfilteropties en verbeterde beveiligingsmaatregelen. Bij het kiezen van plugins is het belangrijk om te overwegen welke functionaliteiten essentieel zijn voor uw webshop en welke bijdragen aan een betere gebruikerservaring. Het is ook cruciaal om te zorgen voor compatibiliteit met uw huidige WooCommerce versie om conflicten en prestatieproblemen te voorkomen.

Naast de functionele voordelen, kunnen plugins ook bijdragen aan de optimalisatie van uw webshop. Ze kunnen helpen bij het verbeteren van de laadsnelheden, het verhogen van de zichtbaarheid in zoekmachines en het bieden van waardevolle inzichten in het gedrag van uw klanten. Door zorgvuldig geselecteerde plugins te integreren in uw WooCommerce webshop, kunt u niet alleen de functionaliteit uitbreiden, maar ook de algehele prestaties en efficiëntie van uw online onderneming verbeteren.

Uw verkeer verhogen

Het verhogen van het verkeer naar uw WooCommerce webshop is essentieel voor het genereren van meer verkoop en het opbouwen van een succesvolle online aanwezigheid. Een effectieve strategie omvat een combinatie van zoekmachine optimalisatie (SEO), content marketing, en sociale media promotie. Door uw website te optimaliseren voor zoekmachines, zorgt u ervoor dat potentiële klanten uw producten gemakkelijker kunnen vinden. Dit omvat het gebruik van relevante trefwoorden, het verbeteren van de laadsnelheid van uw website en het zorgen voor mobielvriendelijkheid.

Content marketing speelt ook een cruciale rol in het aantrekken van bezoekers. Het creëren van waardevolle en relevante content, zoals blogposts, handleidingen of productrecensies, kan helpen om uw autoriteit in uw niche te vestigen en meer verkeer naar uw webshop te trekken. Daarnaast is het actief promoten van uw content en producten via sociale media kanalen een effectieve manier om uw bereik te vergroten en meer bezoekers naar uw website te leiden. Door consistent te zijn in uw marketinginspanningen en te focussen op het bieden van waarde aan uw doelgroep, kunt u het verkeer naar uw WooCommerce webshop aanzienlijk verhogen en de basis leggen voor langdurig succes.

Maak uw webshop mobielvriendelijk

In het huidige digitale tijdperk, waarin een aanzienlijk deel van het internetverkeer afkomstig is van mobiele apparaten, is het cruciaal om uw WooCommerce webshop mobielvriendelijk te maken. Dit betekent dat uw webshop niet alleen goed moet functioneren op desktopcomputers, maar ook geoptimaliseerd moet zijn voor gebruik op smartphones en tablets. Een responsief design, dat zich automatisch aanpast aan verschillende schermgroottes, zorgt voor een naadloze winkelervaring, ongeacht het apparaat dat wordt gebruikt. Daarnaast draagt een mobielvriendelijke webshop bij aan betere zoekmachine rankings, aangezien Google mobielvriendelijkheid als een belangrijke rankingfactor beschouwt. Door te investeren in een responsief design en te zorgen voor snelle laadtijden en eenvoudige navigatie op mobiele apparaten, verzekert u zich van een breder bereik en een positieve gebruikerservaring, wat uiteindelijk resulteert in meer conversies en klanttevredenheid.

Webshop up-to-date houden

Het regelmatig bijwerken van uw WooCommerce webshop is essentieel om de veiligheid, prestaties en functionaliteit te waarborgen. Updates brengen vaak verbeteringen, nieuwe functies en beveiligingspatches met zich mee. Het negeren van updates kan leiden tot kwetsbaarheden in de beveiliging, wat uw webshop en klantgegevens in gevaar kan brengen. Zorg er dus voor dat u altijd de nieuwste versies van WordPress, WooCommerce, en alle gebruikte thema’s en plugins installeert.

Naast het bijwerken van software, is het ook belangrijk om regelmatig uw content, productaanbod en klantrecensies te vernieuwen. Dit houdt uw webshop relevant en aantrekkelijk voor terugkerende bezoekers. Het biedt ook de mogelijkheid om de SEO van uw site te verbeteren en de gebruikerservaring te optimaliseren. Door uw WooCommerce webshop up-to-date te houden, investeert u in de stabiliteit, veiligheid en het succes op lange termijn van uw online onderneming.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wij specialiseren ons in het bouwen van professionele, gebruiksvriendelijke en effectieve WooCommerce webshops, speciaal ontworpen voor ondernemers en bedrijven zoals die van u. We begrijpen dat het opzetten van een webshop tijdrovend en complex kan zijn, vooral als u zich wilt concentreren op het runnen van uw bedrijf. Daarom nemen wij deze taak graag van u over. Voor een betaalbare prijs zorgen wij ervoor dat uw online aanwezigheid sterk en overtuigend is, zodat u zich kunt richten op wat echt belangrijk is: uw bedrijf laten groeien. Vertrouw op onze expertise en ervaar het gemak van professionele ondersteuning.

Advies of hulp nodig? Wij zijn hier om u te helpen!
Neem contact met ons op voor deskundig advies.

Meest gestelde vragen over webshop met WooCommerce maken

WooCommerce is een krachtige en flexibele e-commerce plugin voor WordPress, waarmee u eenvoudig een webshop kunt opzetten en beheren. Het is een populaire keuze voor ondernemers en bedrijven vanwege de gebruiksvriendelijkheid, de uitgebreide functionaliteiten en de mogelijkheid om het volledig aan te passen aan uw wensen. Met WooCommerce kunt u een breed scala aan producten verkopen, betalingsmethoden instellen en uw voorraad beheren, allemaal vanuit uw WordPress-dashboard.

Om een WooCommerce webshop te maken, begint u met het installeren van WordPress en de WooCommerce plugin. Vervolgens configureert u de basisinstellingen, kiest u een thema en voegt u uw producten toe. Daarna stelt u de betalings- en verzendmethoden in en optimaliseert u uw webshop voor zoekmachines. Het is belangrijk om regelmatig uw webshop up-to-date te houden en te zorgen voor een mobielvriendelijk design om de beste gebruikerservaring te bieden.

Enkele populaire keuzes zijn Astra, OceanWP en Storefront. Deze thema’s bieden uitgebreide aanpassingsmogelijkheden, zijn geoptimaliseerd voor snelheid en zorgen voor een responsieve winkelervaring op zowel desktop als mobiele apparaten.

Om meer bezoekers naar uw WooCommerce webshop te trekken, is het belangrijk om te investeren in zoekmachine optimalisatie (SEO), content marketing en sociale media promotie. Zorg ervoor dat uw webshop technisch geoptimaliseerd is, creëer waardevolle en relevante content en wees actief op sociale media om uw bereik te vergroten en meer potentiële klanten aan te trekken.

Zorg ervoor dat u regelmatig back-ups maakt, een SSL-certificaat installeert en sterke wachtwoorden gebruikt. Houd WordPress, WooCommerce, en alle plugins en thema’s up-to-date om beveiligingsrisico’s te minimaliseren. Overweeg ook het gebruik van beveiligingsplugins zoals Wordfence of Sucuri voor extra bescherming.

Ja, WooCommerce maakt het eenvoudig om zelf producten toe te voegen en te beheren. U kunt productinformatie, afbeeldingen, prijzen en voorraadstatus rechtstreeks vanuit uw WordPress-dashboard bijwerken. WooCommerce biedt ook de mogelijkheid om productvariaties aan te maken voor producten met verschillende opties, zoals maten of kleuren.

WooCommerce ondersteunt een breed scala aan betalingsmethoden, waaronder PayPal, creditcards, directe bankoverschrijving en cheque betalingen. U kunt ook kiezen voor extra betalingsgateways zoals Stripe of Mollie door de bijbehorende plugins te installeren en te configureren. Het is belangrijk om diverse betalingsmethoden aan te bieden om aan de voorkeuren van uw klanten te voldoen.

Onze nieuwste webdesign blogs